perjantai 25. joulukuuta 2009

Aattona

Nyt meni jouluaattokin niin nopesti, että huh hei! Eipä sitä oikein ehtinyt miettiäkään, et oli jouluaatto:D

Meillä jouluaatto kuluu suunilleen aina tietyn kaavan mukaan, joka alkaa joulupukin kuumalinja-ohjelman katsomisellla. (Kyllä, olen kohta kuusitoista vuotias :D) Tosin ohjelma on niin tylsä, että sitä jaksaa sitten katsoa vain viisi minuuttia, jolloin siirrymme muihin lastenohjelmiin :D
Vähän ajan päästä, me syödäänkin joulupuuro ja mantelin saaja saa yleensä jonkin suklaapatukan. Viime jouluista poiketen, haimmen mummon ja papan linja-autoasemalta. Kotiin tultua koristelimme joulukuusen isin kanssa (:
Kun on ja huusholli koristeltu juodaampa joulukahvit pipareiden kera. Meillä on tapana, että jokaiselle perheenjäsenelle tehdään yksi iso pipari ja jokainen saa koristella sen haluamallaan tavallaan (eli mahdollisimman pajon kaikkea :D) Seuraavaksi suunnataankin perhekirkkoon, jonka jälkeen viedään hautakynttilät isoäidille ja -isälle siihen yhteispaikkaan (jonka nimeä en muista) ja kaverin veljen haudallalle. Kun kynttilät on viety, määränpäänä onkin koti. Äiti alkaa laittamaan ruokaa, lapset lähtee saunaan. Sieltä tultuamme, lahjat ovat ilmestyneet kuusen alle!! (Joka on luultavasti syy sihen, miksi pikkuveli on harvinaisen innostunut menemään saunaan) Kidutamme veljeä sen verran, että se ei saa koskea lahjoihin ennen kuin kaikki ovat syöneet rauhassa ja asettuneet olohouneeseen. Kun kaikki istuvat olkkarissa alkaa lahjojen jako, jonka jälkeen kaikki hyökkäävät lahjojensa kimppuun (paitsi sisko, jolla on tapana "nauttia" lahjojen avaamisesta)Illan päätteeksi ihailemma ja jopa hiukan kokeilemma lahjojamme ja painumme nukkumatin maahan! Lahjapapereiden alta paljastui vaikka mitä ihanaa, mutta niistä myöhemmin. Suuntaan nyt kokeilemaan uutta muotoilurautaa!

Miten siellä päin jouluaatto sujuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Arvostan sitä (: